Category Archives: Groep 0/1


Prachtige tekeningen!


Wat hebben de leerlingen in groep 1 toch prachtig mooie kunstwerkjes gemaakt! Trots!  

read more

Schrijfdans buiten


Schrijfdans in groep 1. Een vlinder gemaakt van een liggende 8. Met krijt, vinger en natte kwast. Grote bewegingen en veel plezier! Wat is het toch genieten in de lente!  

read more

Bezoek kasteel Ammersoyen


Op de eerste officiële lentedag zijn de groepen 1 en 2/3 naar kasteel Ammersoyen geweest. Dit als afsluiting van het thema “ridders en jonkvrouwen”. We hebben delen van het harnas aan mogen doen en een echte helm gepast. Maar het leukste was toch wel, volgens de kinderen: de gevangenis! Alle ouders, opa en oma die mee zijn […]

read more

Ridders en kastelen


Kasteel met torens en kantelen, woorden worden nagetekend en ook is er een ridder met paard gemaakt.   Het kasteel hieronder is gebouwd door groep 1. Rechts van het kasteel staan bomen. Dit mooie kasteel is gemaakt door een jongen uit groep 1.  

read more

Gezellig Carnavalsfeest


Vrijdag voor de Carnavalsvakantie hebben we met z’n allen genoten van een heel gezellig Carnavalsfeest. Veel kinderen waren prachtig verkleed en waren zeer goed gestemd. De livemuziek maakte het feest compleet. We wensen iedereen een hele fijne vakantie toe! Hieronder een kleine impressie van de sfeer in school tijdens het Carnavalsfeest.  

read more

Raketten en planeten


Mozaïek gebruiken we om raketten te maken. Natuurlijk oefenen we ook de vormen driehoek, vierkant. “Regenboog” met vetkrijt op papier. Deze leerling heeft er ook een raket bij getekend en het woord gestempeld. Gemaakt door een leerling uit groep 1! En tot slot een mooi landschap van een planeet in de zandtafel.

read more

Bee-Bot op OBS De Walsprong


Met de Bee-Bot leren kinderen de beginselen van het programmeren en wordt het logisch denken gestimuleerd. Ze kunnen de Bee-Bot laten lopen met behulp van de knoppen bovenop Bee-Bot. Je kunt met behulp van de standaard matten de Bee-Bot woorden laten maken. Maar je kunt ook eigen matten maken of de Bee-Bot bijvoorbeeld door een […]

read more

Herfst


Heel spontaan zijn we in groep 2 en 3 egels gaan maken van klei en daarna een holletje voor de egel met bladeren en herfstvruchten. Ook hebben we zelf spinnenwebben  gemaakt. Tijdens buiten spelen hebben we bloembollen in de grond gestopt. Nu wachten we tot het voorjaar is.

read more

De paddenstoelmachine


Wat wordt er hard gewerkt in groep 1 en 2! Er is zelfs een kabouter met paddenstoel gemaakt. In de bouwhoek heeft een kleuter een paddenstoelmachine bedacht. De huishoek is omgetoverd in een huisje voor de 4 kaboutertjes.

read more

4 kaboutertjes in de herfst


In groep 1 en 2/3 zijn we eind oktober gestart met een nieuw thema “ de 4 kaboutertjes in de herfst”. We hebben telmuur waar we gaan tellen met kastanjes, in de bouwhoek ligt herfstmateriaal en er is ook een ontdekhoek waar we allerlei herfstvruchten wegen. Ook is er een mooi “paddenstoelhuis” gebouwd en volop […]

read more