Category Archives: Groep 0/1


Bee-Bot op OBS De Walsprong


Met de Bee-Bot leren kinderen de beginselen van het programmeren en wordt het logisch denken gestimuleerd. Ze kunnen de Bee-Bot laten lopen met behulp van de knoppen bovenop Bee-Bot. Je kunt met behulp van de standaard matten de Bee-Bot woorden laten maken. Maar je kunt ook eigen matten maken of de Bee-Bot bijvoorbeeld door een […]

read more

Herfst


Heel spontaan zijn we in groep 2 en 3 egels gaan maken van klei en daarna een holletje voor de egel met bladeren en herfstvruchten. Ook hebben we zelf spinnenwebben  gemaakt. Tijdens buiten spelen hebben we bloembollen in de grond gestopt. Nu wachten we tot het voorjaar is.

read more

De paddenstoelmachine


Wat wordt er hard gewerkt in groep 1 en 2! Er is zelfs een kabouter met paddenstoel gemaakt. In de bouwhoek heeft een kleuter een paddenstoelmachine bedacht. De huishoek is omgetoverd in een huisje voor de 4 kaboutertjes.

read more

4 kaboutertjes in de herfst


In groep 1 en 2/3 zijn we eind oktober gestart met een nieuw thema “ de 4 kaboutertjes in de herfst”. We hebben telmuur waar we gaan tellen met kastanjes, in de bouwhoek ligt herfstmateriaal en er is ook een ontdekhoek waar we allerlei herfstvruchten wegen. Ook is er een mooi “paddenstoelhuis” gebouwd en volop […]

read more

Agent en boef


Tijdens de Kinderboekenweek staan in groep 1 de verschillende avonturen van “Agent en Boef” geschreven door Tjibbe Veldkamp centraal. En natuurlijk moesten ze zelf ook aan de slag. Zo hebben we afdrukken gemaakt van onze voetstappen.

read more