Category Archives: Groep 2/3


100 dagen feest


Groep 2/3 heeft mee gedaan aan het “100 dagen rekenproject”. Elke schooldag plaats je 1 rietje in een beker. En schrijf je het aantal rietjes op het bekertje. Bij elk 10de rietje maak je er een bosje van zodat het een tiental wordt. Zo hebben de kinderen geleerd wat losse en tientallen zijn. En hoe […]

read more

Bezoek aan de bieb


Maandag 28 mei heeft groep 2/3 een bezoek gebracht aan de bibliotheek. Eerst kregen we uitleg over wat voor boeken er allemaal zijn en wat de pictogrammen allemaal betekenen. Vervolgens gingen we in groepjes het pictospel spelen. Zoek het boek, daarin zat een envelop met een woord verstopt en puzzel de woorden tot een zin.

read more

Bezoek kasteel Ammersoyen


Op de eerste officiële lentedag zijn de groepen 1 en 2/3 naar kasteel Ammersoyen geweest. Dit als afsluiting van het thema “ridders en jonkvrouwen”. We hebben delen van het harnas aan mogen doen en een echte helm gepast. Maar het leukste was toch wel, volgens de kinderen: de gevangenis! Alle ouders, opa en oma die mee zijn […]

read more

Ridders en kastelen


Kasteel met torens en kantelen, woorden worden nagetekend en ook is er een ridder met paard gemaakt.   Het kasteel hieronder is gebouwd door groep 1. Rechts van het kasteel staan bomen. Dit mooie kasteel is gemaakt door een jongen uit groep 1.  

read more

Gezellig Carnavalsfeest


Vrijdag voor de Carnavalsvakantie hebben we met z’n allen genoten van een heel gezellig Carnavalsfeest. Veel kinderen waren prachtig verkleed en waren zeer goed gestemd. De livemuziek maakte het feest compleet. We wensen iedereen een hele fijne vakantie toe! Hieronder een kleine impressie van de sfeer in school tijdens het Carnavalsfeest.  

read more

De paddenstoelmachine


Wat wordt er hard gewerkt in groep 1 en 2! Er is zelfs een kabouter met paddenstoel gemaakt. In de bouwhoek heeft een kleuter een paddenstoelmachine bedacht. De huishoek is omgetoverd in een huisje voor de 4 kaboutertjes.

read more

4 kaboutertjes in de herfst


In groep 1 en 2/3 zijn we eind oktober gestart met een nieuw thema “ de 4 kaboutertjes in de herfst”. We hebben telmuur waar we gaan tellen met kastanjes, in de bouwhoek ligt herfstmateriaal en er is ook een ontdekhoek waar we allerlei herfstvruchten wegen. Ook is er een mooi “paddenstoelhuis” gebouwd en volop […]

read more

Schrijfdans en gekke dieren


Groep 2 is elke dinsdag aan het “schrijfdansen”. Het thema is “krongelidongdieren”. We luisteren en bewegen eerst op de muziek. Daarna op papier met wasco.  

read more