Houda Challal, leerlinge groep 6, wint wedstrijd!


"Help de kinderboekenambassadeur!"

Kinderen uit heel Nederland hebben de afgelopen weken ruim gehoor gegeven aan de oproep van Kinderboekenambassadeur Jan Paul Schutten. Hij riep hun hulp in bij het bedenken van een steengoede postercampagne die duidelijk maakt hoe leuk lezen is. Vanaf maart konden kinderen met hun klas of individueel een idee inzenden.

Houda Challal, leerlinge uit groep 6 van onze school wint de hoofdprijs in de wedstrijd Help de Kinderboekenambassadeur. OBS De Toekomst krijgt een persoonlijke prijs van Jan Paul Schutten.

Reclamebureau KesselsKramer zal het concept uitwerken tot een affiche dat tijdens de Kinderboekenweek op alle scholen in Nederland komt te hangen.

Van harte gefeliciteerd Houda, goed gedaan!

De jury maakt in onderstaand filmpje de eervolle vermeldingen en de winnaars bekend, en op de website van 2016 Jaar van het boek zijn de 10 winnende posters te zien en kun je lezen waarom de jury juist die posters uitkoos.

Houda wint de wedstrijd met onderstaande poster. Bijt je vast in een boek! Hier was de jury direct heel enthousiast over: juist door zijn eenvoud is deze poster heel duidelijk. Het beeld, de slogan en de boodschap springen direct in het oog. Ook zien de wormpjes op de poster er heel humoristisch uit, en een beetje humor mag niet ontbreken in een goed affiche. Deze poster had alles in zich en is door de jury gekozen tot de winnaar van de wedstrijd.

13268352_999379210130342_2711559987562953783_o

Menu