Gezonde school


Gezonde leerlingen die goed in hun vel zitten zijn beter geconcentreerd, houden langer vol en zijn minder vaak ziek. Deze gedachte sluit perfect aan bij de ambitie en de visie van De Walsprong. Wij zien met dit project kansen voor onze kinderen. Door het aanvragen van subsidiegelden is het voor De Walsprong mogelijk om deel te nemen aan het B-FIT project. B-Fit is een meerwaarde voor de school!

B-Fit
Met B-Fit investeert u in een gezondere leefstijl. Het effectieve programma levert een bijdrage aan de gezondheid van kinderen. Kinderen leren op school een gezonder leefpatroon aan, waarbij ook de sociale omgeving van het kind, zoals de leerkrachten en de ouders, bij het programma worden betrokken. In de pauze uren van de kinderen wordt veel aandacht besteed aan bewegen en bewegingsspelletjes die je kunt spelen of tussen de lessen door kunt doen. Dit stimuleert het brein van de kinderen, waardoor ze weer beter de lessen in de klas kunnen volgen.

Schoolfruit
De Walsprong heeft in 2011 en 2012 met veel plezier meegedaan aan het Europees Schoolfruit Programma. Het is ons opgevallen dat kinderen het fruit erg lekker vonden. Ook van ouders hebben we positieve reacties ontvangen. Bijvoorbeeld: er waren leerlingen die bepaalde soorten fruit niet lekker vonden, maar na proberen het toch begonnen te waarderen. Op De Walsprong willen we graag een bijdrage leveren aan een gezond eetpatroon omdat je hierdoor lekkerder in je vel zit, minder snel griep krijgt of verkouden bent en je fitter voelt en daardoor beter kunt leren. Op woensdag, donderdag en vrijdag eten we fruit in de kleine pauze. Kinderen nemen op deze dagen dus fruit mee naar school en geen snoep of koek. Het fruit mag natuurlijk wel aangevuld worden met een boterham.

Menu