Walsprong sluit jubileumjaar af met goochelshow


Kinderentertainer Louis Baerts

Dit schooljaar vierde OBS De Walsprong hun 25-jarig jubileum. Vrijdagochtend 28 juni jl. werd het jaar feestelijk afgesloten met een optreden van kinderentertainer Louis Baerts. In de gymzaal van brede school De Waluwe gaf de goochelaar twee shows. Tijdens de show “Balloonmagic” voor de onderbouw werden de leerlingen verrast door diverse goocheltrucs met ballonnen en ballen. Leerlingen mochten helpen, vasthouden, raden, meespelen en winnen. De bovenbouw genoot van de “Crazy Mindshow”. De hersenen en de ogen werden 45 minuten lang flink in de maling genomen door onbegrijpelijke goocheltrucs. Na afloop van de show zijn de leerlingen verwend met een heerlijk bekertje koele slush puppy. We willen de ouderraad hartelijk bedanken voor de organisatie; het was een hele gezellige ochtend!

Ook werd dit schooljaar op twee andere momenten aandacht besteed aan het 25-jarig jubileum. Op 20 augustus 2018, de eerste schooldag, deden de leerlingen mee aan een creatieve feestdag met dans en zang buiten op het schoolplein. Ook vrijdag 7 juni 2019 stond in het teken van het jubileum. Toen hield de school een reünie met ca. 80 gasten, waaronder oud-leerlingen, oud-werknemers en het huidige team. Onder het genot van een hapje en een drankje werden verhalen uitgewisseld, herinneringen opgehaald en oude foto’s bekeken.

De Walsprong is in 1993 ontstaan uit een fusie tussen twee scholen: de Dr. A.F. Philipsschool en de Hugo de Grootschool. De naam, door een leerling bedacht, symboliseert de verplaatsing van de leerlingen uit de binnenstad (sprong over de wallen) naar ‘de Vergt’. In januari 2011 is de school verhuisd naar brede school De Waluwe.

 

Facebook

Facebook Volg je ons al op Facebook? Daar vind je allemaal leuke nieuwtjes: Facebook OBS De Walsprong.