Ouderen bezoeken kleuters van De Walsprong


In samenwerking met Buurtzorg Zaltbommel Oost

De komende maanden zal een klein groepje ouderen elke twee weken de kleuterklas op De Walsprong bezoeken. De Walsprong werkt hierbij samen met Buurtzorg Zaltbommel Oost. Het eerste bezoek vond plaats op woensdag 4 september jl.

Ingrid van de Meer, leerkracht van groep 1, over deze bijzondere ontmoeting: “Buurtzorg kwam met de vraag of ze met een klein groepje ouderen tweewekelijks in mijn klas op bezoek mogen komen met als doel gezamenlijke activiteiten te doen zoals bijvoorbeeld spelletjes en voorlezen. Tja, daar kon ik natuurlijk geen nee tegen zeggen!”

Het is een mooi en dankbaar initiatief om 2 generaties, ieder geboren in een andere eeuw, samen te brengen. Buurtzorg wil met deze samenwerking een stukje eenzaamheid wegnemen bij de cliënten. De 4-jarigen zorgden al tijdens de eerste ontmoeting voor mooie, gezellige en ontroerende momenten. De kinderen dagen de ouderen uit de wereld te zien door de ogen van een kind.

Facebook

Facebook Volg je ons al op Facebook? Daar vind je allemaal leuke nieuwtjes: Facebook OBS De Walsprong.