Plasticsoep Bus op schoolplein De Walsprong


Landelijke startschot voor World Cleanup Day

Op zaterdag 21 september is het landelijke startschot voor World Cleanup Day in Zaltbommel. Al op woensdag 18 september stonden de lessen van groep 8 op openbare basisschool De Walsprong in het teken van de Plasticsoep om kinderen bewuster te maken van plasticvervuiling.

De Walsprong is de eerste school van Nederland waar door World Cleanup Day in samenwerking met SodaStream een lesprogramma voor de kinderen is verzorgd. Naast een interactieve les, werd buiten op het speelplein het Trash Hunt spel gespeeld rondom de Plasticsoep Bus. Bij de Plasticsoep Bus leerden de kinderen alles over de plasticsoep en wegwerpplastic. Wat is de Plasticsoep en hoe zorgen we ervoor dat het niet groter wordt? Aansluitend ruimden de kinderen samen de troep op in de straten rondom de school.

Het was heel speciaal dat de Plasticsoep Bus De Walsprong bezocht. De bus bezoekt namelijk maar 4 scholen in heel Nederland.

Zaterdag 21 september 2019 is de landelijke start van World Cleanup Day om 10.00 uur aan de Waalkade in Zaltbommel. Help mee aan een wereld zonder wegwerpplastic!

Lees meer: World Cleanup Day

Lees meer: World Cleanup Day – acties

Facebook

Facebook Volg je ons al op Facebook? Daar vind je allemaal leuke nieuwtjes: Facebook OBS De Walsprong.