De Walsprong Kinderkrant


door groep 7 en 8

In deze krant schrijven kinderen van groep 7 & 8 van OBS De Walsprong wat ze hebben geleerd tijdens de journalistieklessen van IMC Basis. Elke week krijgen ze les van een gastdocent onder begeleiding van IMC Basis.

Les 1: 2 Gastdocenten. De journalisten Kees Tanis (Algemeen Dagblad) en Brigit Groeneveld (Brabants Dagblad) vertelden over hoe je een interview houdt en wat nepnieuws is.
Les 2: Persconferentie. Een interview met Adrie Bragt (Wethouder) en Theo de Boon (Nivo Sparta), met behulp van de journalisten Britta Alink (Het Kontakt) en Kees Tanis.
Les 3: 2 Gastdocenten. Communicatie-adviseurs Cintia Stekelenburg en Valerie van Oord vertelden over hun beroep – samen is er een schoolkrant gemaakt. Bekijk de schoolkrant hieronder. Of download de PDF: Schoolkrant november 2019.

Trotse gastdocenten Valerie en Cintia!

Beste leerlingen van groep 7 en groep 8,

Op donderdag 14 november waren wij gastdocent in groep 7 en 8 voor het project Journalistiek. Als eerste werden wij opgehaald door een groepje leerlingen. We kregen een lekker kopje thee en ze wezen ons de weg naar hun klas. We gaven een presentatie over ons beroep als communicatieadviseur. Daarna kregen de leerlingen uitleg van ons over hoe je een schoolkrant maakt. Ze hebben onder andere geleerd hoe de teksten moeten worden opgebouwd. Dat een tekst een pakkende titel nodig heeft. En dat ze goed moeten samenwerken. Ook het maken van foto’s bij de teksten werd met veel enthousiasme gedaan. Het was voor ons een mooie ervaring om een bijdrage te mogen leveren aan het IMC Basisproject. Groep 7 en 8: complimenten voor jullie inzet. Het was erg leuk om met jullie samen te werken! Kijk nu maar snel naar het mooie eindresultaat!

Een hartelijke groet van juf Valerie en juf Cintia

Facebook

Facebook Volg je ons al op Facebook? Daar vind je allemaal leuke nieuwtjes: Facebook OBS De Walsprong.