Leerlingen leren alles over journalistiek en meer


Groep 7 en 8

Voor de tweede keer hebben de leerlingen van groep 7 en 8 van De Walsprong zich donderdag verdiept in de journalistiek. Twee journalisten kwamen, net als vorige week, les geven over hun vak. Het thema was: ‘De Persconferentie’.

Adrie Bragt en Theo de Boon
Wethouder Adrie Bragt en Nivo Sparta-trainer Theo de Boon waren uitgenodigd om de persconferentie te geven.

Voordeel
In groep 8 vuurden de leerlingen veel vragen af op wethouder Bragt. Hij vertelde over de leuke en de minder leuke dingen van zijn werk. “Het nadeel is soms dat je de hele week, dus ook ‘s avonds en in het weekend, aan het werk bent”, vertelde hij. “Gelukkig heb ik geen kleine kinderen meer thuis, ik ben zelfs al opa, anders zou dat echt vervelend zijn.” Het grote voordeel vindt hij dat hij ‘iets voor mensen kan doen’.

Over de vraag ‘wat was het allerleukste van de afgelopen jaren’ moest hij even nadenken, omdat hij die vraag meerdere herinneringen opriep. “Ik vond de opening van een bijzonder huis in De Waluwe één van de mooiste dingen”, geeft hij als voorbeeld. “In dat huis kunnen vier jonge mensen wonen. Zij kunnen niet meer bij hun ouders wonen, maar door allerlei redenen kunnen ze ook niet op zichzelf wonen.”

Blessure
Ook voetbaltrainer Theo de Boon kreeg een flink aantal vragen. Hij vertelde over zijn carrière als voetballer. Zijn droom was om profvoetballer te worden, maar dat ging uiteindelijk niet door door een kruisbandblessure. Om toch iets met zijn favoriete sport te kunnen blijven doen, is hij trainer geworden.

Nivo Sparta
Vorig jaar werd hij kampioen met de Zaltbommelse club. Dit jaar staat Nivo Sparta er een stuk slechter voor. ‘Hoe kan dat?’, wilden de kinderen van groep 8 weten. “Vergelijk het met de basisschool”, legde hij uit. “Jullie zijn nu de oudsten van de school, en helemaal gewend. Als je straks naar de middelbare school gaat, moet je weer onderaan beginnen.” Volgens De Boon moet het elftal wennen in de nieuwe competitie. “We spelen een niveau hoger. Dat levert helaas ook meer blessures op.”

Volgende week gaan de leerlingen van De Walsprong een digitale schoolkrant maken. De week daarna brengen ze een bezoek aan Fontys Hogeschool voor de Journalistiek in Tilburg.

Dit schooljaar gaan de leerlingen kennismaken met nog meer vakgebieden zoals wetenschap, geneeskunde en beeldende kunst.

Het programma wordt uitgevoerd door IMC Basis.

(Artikel door: Het Kontakt)

Facebook

Facebook Volg je ons al op Facebook? Daar vind je allemaal leuke nieuwtjes: Facebook OBS De Walsprong.