IMC Basis – terugblik thema ‘Techniek’ in februari


Nemo, Werktalent en Avri

Tijdens de lessen van IMC Basis hebben we ons in groep 7 en 8 in februari bezig gehouden met het vak Techniek. De reeks lessen begon met een fantastische excursie naar het NEMO Science Museum op uitnodiging van Shell. Om 8.30 uur stond de bus voor de school en ca. een uur later werden we voor de deur van het museum afgezet.

Allereerst hebben we in het lab scheikundige proefjes gedaan. Vervolgens zijn we in groepjes het museum gaan verkennen. Er was zoveel te doen, dat we nog wel uren hadden kunnen rondlopen. Onze speciale dank gaat uit naar de moeders van Moos en Adi die mee zijn geweest als begeleiders en ook al vaker klaar hebben gestaan de afgelopen weken.

In de week na het bezoek aan Nemo waren Thomas en Ilse van het uitzendbureau WerkTalent bij ons te gast. Zij vertelden over het werk en de beroepen in de techniek in onze regio. Met soldeerbouten mochten de kinderen ervaren hoe het is om dingen te solderen.

Als afsluiter gaf José Bosschaart, communicatie medewerkster bij de Avri, ons een gastles. We hadden graag in Geldermalsen op excursie gegaan. Helaas waren er onvoldoende ouders beschikbaar om ons ernaartoe te brengen. “Wat een heerlijk beroep heb ik, hè!“, zegt José Bosschaart met een lach op haar gezicht en nagenietend van de les die ze vlak daarvoor gegeven heeft aan de kinderen van groep 7 en 8. “Wát een leuke groepen!”.

Na deze inspirerende weken gaan we nu genieten van Carnaval en de vakantie. Na de vakantie gaan we het vak “Ondernemen” onder de loep nemen. Dat beloofd leuk te worden. Leuke gastlessen en opdrachten staan er op het programma. Afspraken met lokale ondernemers zijn al gemaakt. En, we gaan zelf ondernemen natuurlijk! Het wordt vast en zeker weer een fantastische ervaring voor de kinderen.

Rob van Belkum
IMC Basis Zaltbommel – OBS de Walsprong

 

Facebook

Facebook Volg je ons al op Facebook? Daar vind je allemaal leuke nieuwtjes: Facebook OBS De Walsprong.