Aandacht voor Week van de Hoogbegaafdheid


KILALE-leerlingen zijn bezig met opzetten leerlingenraad

Deze week, van 7 tot en met 15 maart 2020, is het de Week van de Hoogbegaafdheid. Hoogbegaafdheid is een persoonskenmerk dat bij 2 à 3 % van de bevolking voorkomt, afhankelijk van de gehanteerde definitie. Intelligentie is een essentieel onderdeel, maar hoogbegaafdheid is méér dan alleen een hoog IQ. Gedrevenheid, autonomie, creativiteit, sensitiviteit zijn andere aspecten van hoogbegaafdheid.

Op De Walsprong wordt aan kinderen met een ontwikkelingsvoorsprong de mogelijkheid geboden om mee te doen met het KILALE-project (KInderen LAten LEren). Dit project vraagt aan de kinderen om hun eigen onderzoeksvraag te stellen. Deze vraag komt voort uit hun eigen interesse/passie. Bij het beantwoorden van hun vraag worden ze ondersteund door de groep leerlingen en betrokken ouders. Er wordt verwacht dat ze ook op ontdekking gaan in de ‘echte’ wereld.

In het kader van KILALE zijn leerlingen uit de groep 7 en 8 de afgelopen weken bezig geweest met het opzetten van een leerlingenraad. Ze zijn voor hun proces op bezoek geweest bij OBS De Spelwert om de kinderen van de plusklas daar te interviewen over het opzetten van de leerlingenraad. Ze kregen door de interviews antwoord op de vraag hoe zij dat hebben aangepakt.

Op dit moment zitten de leerlingen in de onderzoeksfase. De komende periode wordt gebruikt om de leerlingenraad bij De Walsprong verder vorm te geven en zal hopelijk tussen de meivakantie en zomervakantie een feit zijn. Het team van De Walsprong is in ieder geval enthousiast over het initiatief.

 

Facebook

Facebook Volg je ons al op Facebook? Daar vind je allemaal leuke nieuwtjes: Facebook OBS De Walsprong.