KiLaLe behandelt thema Pretpark


Bovenbouw

Bij Kilale hebben we het op dit moment over het thema Pretpark. Tijdens de eerste bijeenkomst, en in de klas, hebben de kinderen gewerkt aan een ontwerp. Ze hebben een startbudget gekregen en een prijslijst voor alle attracties, winkels, toiletten, etc. Tijdens de tweede bijeenkomst hebben we alle ontwerpen besproken. Ook gaven we elkaar tips en tops. We hebben ook nagedacht over welk personeel je nodig hebt. Van mascotte tot directeur. Daarna was het tijd om een plattegrond te maken voor bezoekers. Samen hebben we plattegronden van bekende pretparken bekeken. Wat is het verschil met het ontwerp? Er was oog voor o.a. aantrekkelijkheid, legenda en de zichtbaarheid van de attracties. De bezoekersplattegrond moet in de derde bijeenkomst af zijn.

Sommige kinderen vinden het heel fijn om samen te werken. De taken worden verdeeld en ieder heeft zijn eigen inbreng. Anderen vinden dit lastig. Wie doet wat? Hoe ga je om met verschillende ideeën? En verschillende kwaliteiten?

Facebook

Facebook Volg je ons al op Facebook? Daar vind je allemaal leuke nieuwtjes: Facebook OBS De Walsprong.