Gastdocenten vertellen over vakgebied Podiumkunst


IMC Basis

IMC Basis behandelde in november het vakgebied “Podiumkunst” op OBS De Walsprong. “Laat je zien en horen!” was de slogan. En dat hebben de leerlingen van groep 7 en groep 8 gedaan!

De eerste les zou in het teken hebben gestaan van dans. Helaas kon deze les niet doorgaan. Corona bracht roet in het eten. De gastles zou worden verzorgd door Dansstudio DCC in Zaltbommel. De leerlingen vonden het erg jammer dat deze les niet door kon gaan, maar ze hadden vanzelfsprekend begrip voor de situatie.

In de tweede les maakten we kennis met muzikant Ad Grooten. Ad is oprichter van o.a. Pater Moeskroen en Cowboy Billy Boom. Daarnaast is hij schrijver van muziek voor onder andere de Efteling. In de klas bespeelde hij vele instrumenten. De leerlingen waren onder de indruk van de niet alledaagse combinatie: doedelzak met een rap.

Op dezelfde dag was ook Nicole Oerlemans bij ons te gast. Zij is theater- en dansdocente van Vis In Het Water Theater en gaf een bevlogen les met veel dans en drama.

De lessenreeks hebben we afgesloten met het vak van “Entertainer”. Hierin werd het beroep van entertainer in een hotel of op een camping belicht. Een beroep dat op een hele andere manier met podiumkunst bezig is. Met veel energie en enthousiasme lieten de trainers van de Cosmo Academy uit Den Bosch de leerlingen oefenen met het presenteren met microfoon. Niet alleen in het Nederlands, maar ook in het Duits en het Engels. De topper van de dag was het gezamenlijk instuderen van een tiktok-dans! Hoe gaaf is dat?

De gastdocenten brachten veel inspiratie. Genoeg stof tot nadenken voor de leerlingen. Ze hebben ontzettend veel geleerd en zichtbaar genoten.

Onze dank gaat uit naar de gastdocenten die invulling hebben gegeven aan deze waardevolle lessen!

Mees Heijman
Nicole Oerlemans
Ad Grooten
Kyara Oomens
Marijn van Asten

Facebook

Facebook Volg je ons al op Facebook? Daar vind je allemaal leuke nieuwtjes: Facebook OBS De Walsprong.