Walsprong schenkt ontbijtpakketten aan Voedselbank


4 november 2020

Jaarlijks doet De Walsprong mee aan het Nationaal Schoolontbijt in november. Dit jaar stond het Schoolontbijt op 4 november jl. gepland. Door de coronamaatregelen binnen de school ging dit ontbijt niet door. Zes ontbijtpakketten en losse broden (voor ca. 150 mensen) waren reeds besteld en konden niet worden geannuleerd. De bestelling werd dus volgens afspraak geleverd. Onze school heeft besloten deze ontbijtpakketten en broden aan de Voedselbank Bommelerwaard te geven. De voedselbank was er ontzettend blij mee! In deze coronatijd hebben voedselbanken een groot tekort aan voedsel. We zijn erg content dat onze spullen goed terecht zijn gekomen!

Nationaal Schoolontbijt
Ieder jaar wordt het ontbijtpakket samengesteld volgens de richtlijnen van het Voedingscentrum. Inhoud van de ontbijtpakketten: volkorenbrood, -bolletjes en -krentenbollen, crackers, glutenvrij brood, halvarine, 30+ kaas, appelstroop, 100% pindakaas, fruit spread, yoghurt, melk, thee, groente en fruit.

De dag starten met een gezond ontbijt kan natuurlijk thuis ook! Waarom is dat eigenlijk zo belangrijk? Beginnen met een ontbijt geeft je vijf voordelen:

  • Ontbijten geeft je energie
  • Ontbijten levert voedingstoffen
  • Ontbijten helpt je stoelgang
  • Ontbijten houdt je gezond
  • Ontbijten is lekker en gezellig

Voedselbank Bommelerwaard
In ons land is sprake van verborgen armoede. In de gemeenten Zaltbommel en Maasdriel zijn huishoudens die onder het bestaansminimum leven. Voedselbank Bommelerwaard doet iets aan deze verborgen armoede.

Facebook

Facebook Volg je ons al op Facebook? Daar vind je allemaal leuke nieuwtjes: Facebook OBS De Walsprong.